Woensdrecht heeft zijn eigen AlpeWoensdrecht

Precies op het moment dat in de Franse Alpen het startschot klonk voor de achtste editie van de Alpe d’HuZes, werden de leerlingen van basisschool De Poorte door burgemeester Marcel Fränzel afgeschoten voor de allereerste Alpe d’HuKids.

Alpe d’HuKids is de kindervariant van de inmiddels bekende goededoelenrit. De kinderen fietsen om geld in te zamelen voor de bestrijding van kinderkanker.
Niet door de Alpe d’Huez op te fietsen, maar door de ‘eigen’ Rijzendeweg te bedwingen, de steilste weg in de regio. Onlangs werden er nog bordjes onthuld met daarop het gemiddelde stijgingspercentage van de Rijzendeweg; 5 procent.
Rond de klok van 11.00 uur – er was nog geen meter getrapt – kon schooldirecteur Pieter Krebbekx al een blije mededeling doen:„We hebben al 1.600 euro voorhet goede doel opgehaald.” Dat bedrag bestaat uit de opbrengst van een door de school gehouden rommelmarkt,een gift van de protestante kerk en donaties van enkele Woensdrechtse particulieren.Krebbekx: „Wat we uiteindelijk met deze dag ophalen, zal pas volgende week duidelijk zijn, maar ik denk dat we de 2.500 euro makkelijk moeten gaan halen.”
De leerlingen verschenen in twee groepen aan de start. De groepen 3, 4 en 5 begonnen als eerste, daarna mochten de groepen 6, 7 en 8 aan de bak. De leerlingen startten vanuit – hoe kan het ook anders –de Berglaan, om vervolgens een rondje te maken langs de Rijzendeweg, Vinkenslag en de Melis Blecklaan. Kees Colpaart, die vorig jaar zijn eerste Alpe d’HuZes reed, ging voorop in de strijd. De man heeft eerder dit jaar in elke klas van De Poorte een presentatie gehouden over het evenement en over de ziekte kanker. Hij was vol lof over de inzet van de jonge Woensdrechtenaren: „Ik vind het geweldig om te zien hoe jullie er nu met elkaar de schouders onder
zetten.”   

Dit artikel stond vandaag in BNDeStem. 

Kleinzoon Sjoerd deed ook mee en natuurlijk heb ik foto's gemaakt van dit evenement.  Voor wie de foto’s wil zien die ik op die dag heb gemaakt, klik hier.